30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yararlı Reçeteler.(A.2)Kyt.



YARARLI REÇETELER-ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI (A.2)


ARI SOKMASI
Arı; bal ve balmumu yapan fakat, iğnesiyle sokan bir böcektir. Hassas bünyeli kimseleri soktukları zaman, şok geçirmelerine sebep olabilirler. Eşek arıları ise; Bal arılarına nazaran daha tehlikelidir.
Arı sokmasında yapılacak ilk iş arının iğnesini, ucu yakılmış bir iğne, ile çık armaktır.
Sonra, soktuğu yerin alt ve üstten sıkıca boğulur.üzerine soğuk su dökülür. Ayrıca, aşağıdaki reçetelerden biride uygulanır.

Reçete: 1  Malzeme: Maydanoz.
Uygulanışı: 1demet taze maydanoz, iyice dövülür. ve arı’nın soktuğu yere sarılır.

Reçete: 2 Malzeme: Sarımsak, Zeytin yağı.
Hazırlanışı: 1 Baş sarımsak iyice dövülür. Üzerine 2 tatlı kaşığı zeytin yağı konur. iyice karıştırılır.Sonra arının soktuğu yere sarılır.

Reçete:3  Malzeme: Nane:
Uygulanışı: Bir tutam nane ağızda çiğneyip, arının soktuğu yere sürülür.

Reçete:4  Malzeme: Amonyak,Su.
Hazırlanışı: 1 Kahve fincanı amonyak ile 3 kahve fincanı su karıştırılır Bu su ile, arı’nın soktuğu yer iyice yıkanır.

Reçete:5 Malzeme: Kekik,Su.
Hazırlanışı: 2 Su bardağı suyun içine,1 çorba kaşığı kekik konur. kaynatılır. Lapa haline gelince, arının soktuğu yere sarılır.


Reçete: 6 Malzeme: Ebegümeci,Su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya; 1 avuç ebegümeci konur. 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra; bu su ile arının soktuğu yer yıkanır. ebegümeci de üzerine sarılır.


Reçete:7 Malzeme: Sirke, Tuzlu Su,Tentürdiyot.
Uygulanışı: Arının soktuğu yer, sirke ve ya tuzlu su ile yıkanır. üzerine tentürdiyot sürülür.


KADINLARDA BELİRLİ GÜNLER
Kanama çoktur ve normal  süresinden fazla devam ederse, Sebebi, çeşitlidir. Rahimde ur, rahim çarpıklığı, yorgunluk, sinir bozukluğu ateşli hastalıklar ve ya evlilik hayatında uyuşmazlıklardan kaynaklanabilir. Tedaviye geçmeden önce sebebi tesbit etmek gerekir. Tedavi için aşağıdaki reçetelerden faydalanılır. Ancak Aşağıdaki reçeteler, aybaşı kanaması olduğu günlerde kullanılmaz.

Reçete:1-Malzemeler:Isırgan otu,Su.
 Hazırlanışı:4su bardağı suya;2 tatlı kaşığı ufalanmış ısırgan otu konur.ve kaynatılır. Sonra süzülür Sabah kahvaltısından sonra 1çay bardağı içilir.Tatlandırmak için 1 kahve kaşığı süzme bal konulabilir.

 Reçete:2_ Malzemeler:Kereviz maydanoz.
Hazırlanışı:Bir kaba 4 su bardağı su konur. Üzerine 2 adet temizlenmiş kereviz ve 1 demet yıkanmış maydanoz doğranır .15 dakika kaynatılır. Sonra,başka bir kaba süzülür. Bir gece bekletilir. Aybaşı kanamasının 10 gün kala başlamak üzere 3gün süreyle her sabah aç karına 1 su bardağı içilir. 

Reçete:3_ Malzemeler:Bal Limon.
Hazırlanışı:2 adet limon uzunlamasına kesilir,suyu sıkılır Üzerine 3 kahve kaşığı süzme bal ilave edilir.içilir. Günde 3 kere uygulana bilir.

Reçete:4 Malzemeler: Pelin kökü,Su.
Hazırlanışı:1 Su bardağı kaynak suyun içine; 1kahve kaşığı dövülmüş, kuru pelin kökü konur. 10 dakika bekletilir Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3kere,birer kahve içilir.

Reçete:5 Malzemeler: Bakla tohumu,Mersin tohumu,Kişniş, Sığır dili.
Hazırlanışı:1 kahve kaşığı bakla tohumu 8 kahve kaşığı mersin
tohumu,5 kahve kaşığı kişniş ve 1 tatlı kaşığı sığırdili karıştırılır. havanda iyice dövülür. günde 1 kere,2 kahve kaşığı alınır. ve içine, 2 kahve kaşığı bal konulmuş 1 çay bardağı su ile içilir.

Reçete6  Malzemeler: Asma yaprağı Bal,Su.
Hazırlanışı: 4su bardağı suya;1 avuç asma yaprağı konur 15 dakika kaynatılır. Sonra, temiz ve ince tülbentten süzülür günde üç kere, birer çay bardağı  içine 1 kahve kaşığı bal ilave edilerek içilir.


Reçete:7 MalzemelerAt kuyruğu,Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya;2 tatlı kaşığı at kuyruğu konur. 15 dakika kaynatılır.Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içine 1 kahve kaşığı bal konularak içilir.

Reçete:8 Malzemeler:Şamdan çiçeği Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya; 1tutam şamdan çiçeği konur. kaynatılır. Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür Günde üç kere birer çay bardağı içilir.

Reçete:9  Malzemeler: Ardıç tohumu,Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya; 2 tatlı kaşığı ardıç tohumu konulur 20 dakika kaynatılır. Sonra süzülür.günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete:10 Malzemeler: Servi tohumu,su.
Hazırlanışı:4su bardağı suya 3 kahve kaşığı servi tohumu konulur15 dakika kaynatılır. sonra süzülür.Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete: 11 Malzemeler:Tarçın,Su.
Hazırlanışı:1 su bardağı kaynak suya; 2 kahve kaşığı toz tarçın konur10 dakika beklenir sonra içine,1 kahve kaşığı süzme bal konularak içilir.

Reçete:12 Malzemeler:Semizotu, Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; bir avuç yıkanmış semizotu konur. 15 dakika kaynatılır. Süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete: 13_ Malzemeler:Mersin yaprağı Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; bir tutam mersin yaprağı konur.kaynatılır sonra süzülür. günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete:14_ Malzemeler:Böğürtlen,Su.
Hazırlanışı4 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı böğürtlen konur. 15 dakika kaynatılır. sonra süzülür günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete: 15 Malzemeler: Karadut
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı suya 1avuçtan biraz az karadut konur. kaynatılır. sonra süzülür. günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 16 Malzemeler: Çoban kesesi Su.
Malzemeler:Küçük bir demlik suya 2 tutam çoban kesesi konur kaynatılır sonra süzülür.
günde 3kere birer kahve fincanı içilir.


AŞIRI CİNSELLİK 
Bekarlarda Mastürbasyon; yapmaya, yani cinsel organları, kendi kendine; uyararak tatmin etmeye sebep olabilir. Kendini tatmin etmenin, aşırı derecede olmadığı taktirde,sağlık için zararı yoktur. Ancak,mastürbasyondan sonra suçluluk duygusu hissedilirse, ruhi çöküntüye sebep olur.
Cinsel isteği kesmek için başvurulacak en etkili yol; spor yapmak veya istek duyulduğunda başka bir işle meşgul olmaya çalışmaktır.
Ayrıca, cinsel organın;kol ve bacakların soğuk su ile yıkanması da çok faydalıdır.Ayrıca cinsel organın kol ve bacakların soğuk su ile yıkanması da faydalıdır .
Ayrıca aşağıdaki reçetelerde kullanabilir.
Reçete:1 Malzeme:Nane,oğulotu,Su.
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı nane ve 1kahve kaşığı oğulotu konulur.5 dakika bekledikten sonra süzülüp içilir.
Reçete: 2 Malzemeler:Yaban eriği , Sirke.
Hazırlanışı:1 litre 4 su bardağı üzüm sirkesine; 1 avuç yaban eriği konur.
Serin bir yerde 14 gün beklettikten sonra süzülür. İhtiyaç hissedildiği zaman, 1 çay bardağı içilir. Ayrıca; günde 3 tane greyfurt veya marul  yemekte faydalıdır. 


ATEŞ
Vücut sıcaklığının yükselmesine Ateş denir. Vücud sıcaklığı bedenin her yerinde aynı değildir. Mesela, termometre ağza konulduğunda görülen ısı, koltuk altına konulduğunda görülen ısı, koltuk altına konulduğunda gösterdiği ısıdan 0,5 c daha düşüktür.Isı makattan alındığı zaman ise 0,5 c daha yüksek olduğu görülür.Diğer taraftan vücut ısısı gün boyunca,da 0,5 c oynar. Sabahın erken saatlerinde ısı düşük, akşam saatlerinde yüksektir.

Vücut Isısı: 36,2 c – 37,8 c-arasında ise, normaldir.
                   37,8 c_ısı hafif ateş olduğuna işarettir.
                   38,9 c Isı, orta derecede ateş olduğuna işarettir.
                   40, c ısı, yüksek ateş olduğuna işarettir.
                   40,6 c ısı ateşin tehlikeli hal aldığına işarettir.
Ateşle birlikte; üşütme, baş ağrısı, bunalma, huzursuzluk, Vücut kırgınlığı İştahsızlık, kabızlık, sayıklama, havale, veya koyu renkli idrar çıkarma da görülebilir.
Ateş’in sebebi; genellikle Soğuk algınlığı, Grip,Bademcik, iltihabı, Boğaz ağrısı,Bronşit, Sinüzit, Kulak iltihabı, Bağırsak iltihabı,  ve ya Böbrek hastalıklarından biri olabilir. Bu nedenle,tedaviden önce sebebi tesbit etmek gerekir. Genel tedavide,  aşağıdaki terkiplerden her hangi biri kullanabilir.
Ayrıca sıkı bir perhiz de uygulanılır.

Reçete: 1 – Malzemeler: Papatya, Arpa,Su.
Hazırlanışı: Küçük bir demliğe, 1 tutam papatya ve 2 tatlı kaşığı arpa konur.
                   20 dakika kaynatılır.Sonra temiz ve ince tülbentten süzülür.
                    Günde 3 kere, birer çay bardağı az şekerle içilir.

Reçete: 2_ Malzemeler: Akasya,çiçeği,dalı, Su.
 Hazırlanışı: 1tane akasya çiçeği, dalı yaprakları ile birlikte orta boyda bir tencereye konur. üzerine su ilave edilir. 15 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra, bu su ile hastanın başı yıkanır. Sonra bir havlu ile iyice sarılır. Üşümemesi sağlanır.

Reçete: 3- Malzemeler:Sirke, Kına.
Hazırlanışı: Bir kaba; 1 su bardağı sirke konur.Üzerine 2 çay bardağı kına ilave edilip, hamur haline gelinceye kadar karıştırılır.Bu  terkipten hastanın her iki ayağının altına iyice sürülür ve sarılır. Kurudukça değiştirilir.

Reçete: 4_ Malzemeler:Limon, Tuz.
Hazırlanışı: 1tane sulu limonun tepesinden kesilir. Üzerine 2 kahve kaşığı yemek tuzu konur.Sonra, ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra, suyu sıkılır. Bu su ile, hastanın vücudu, iyice ovulur. Üşütmemeye dikkat edilir.

Reçete: 5 – Malzemeler: Sarımsak, Yoğurt.
Hazırlanışı: 250 gram yoğurt içine,havanda iyice dövülmüş bir baş sarımsak karıştırılır. Sonra, hastanın vücuduna iyice sürülür Kuruduktan sonra ılık su ile ıslatılmış bir bezle silinir.üşütmemeye dikkat edilir.

Reçete: 6- Malzemeler: Yoğurt,Su.
Hazırlanışı: Hastanın göğsüne ve sırtına yoğurt sürülür. Kuruduktan sonra ılık su ile ıslatılmış bir bezle silinir. Ayrıca ayran içilir.

Reçete: 7_ Malzemeler: Sirke,Limon.
Hazırlanışı:   Hastanın başına, sirkede ıslatılmış bez konur.
                    Kurudukça değiştirilir. Ayrıca; sırt, omuz, karın ve göğüs bölgesi.
                    Sirke ile iyice ovulur. Sıkıca giydirilir. sonra, boyun, el, kol ayaklarını da limon suyu sürülüpiyice ovulur, istirahat etmesi sağlanır. Terledikçe üşütmeden çamışırlarını değiştirmek gerekir.

Reçete: 8_ Malzemeler: Demirhindi, Su.
Hazırlanışı:Küçük bir demliğe; 25 gram demirhindi konur.üzerine su ilave edilir. Kaynatılır. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete: 9_ Malzemeler: Aslanpençesi.Su
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 50 gram aslanpençesi konur. 15 dakika kaynatılır. Saatte bir birer çorba kaşığı yudum,yudum içilir.

Reçete: 10_Malzemeler:Pelinyaprağı,Su
Hazırlanışı:4 su bardağı suya;1 kahve kaşığı 5 gram ufalanmış pelin yaprağı konur kaynatılır.günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 11_ Malzemeler: Kuru erik,Su.
Hazırlanışı:Yarım kilo gram kuru erik ile hoşaf yapılır. Gün boyunca kaşık, kaşık içilir.

Reçete: 12- Malzemeler:Kantoron,Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 20 gram kantaron kökü konur. 15 dakika kaynatılır.
                  Gün boyunca, çorba, kaşığı ile istenildiği kadar içilir.


Reçete: 13- Malzemeler:Lavanta çiçeği, Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya, bir avuç lavanta çiçeği konur.Su,yarıya ininceye kadar kaynatılır. Ilıdıktan sonra bu su ile hastanın vücudu iyice ovulur. Sıkı, Sıkı giydirilir. İstirahat etmesi sağlanır.


Reçete: 14_ Malzemeler: Karanfil çiçeği su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya;4 tutam karanfil çiçeği konur 15 dakika kaynatılır.ince ve temiz bir tülbentten süzülür. günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 15- Malzemeler:Pamuk tohumu. Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 3 kahve kaşığı pamuk tohumu konur.
                  15 dakika kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür.
                  Günde 3 kere,birer çorba kaşığı içilir.

Reçete: 16- Malzemeler:Menekşe çiçeği,ve yaprakları, Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya 2 tutam menekşe, çiçeği ve yaprakları konur.
                  15 dakika kaynatılır. süzülür günde 3 Kere birer çay bardağı içilir.


Reçete: 17_Malzemeler:Kiraz ağacı kabuğu,su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya 4 tatlı kaşığı ufalanmış kiraz ağacı kabuğu konur. 15 dakika
                   kaynattıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. günde 3 kere birer çay bardağı.içilir.
          
Reçete: 18- Malzemeler:Turunç kabuğu  Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı 4 tatlı kaşığı dövülmüş turunç kabuğu konur. 15 dakika. kaynatılır.
                Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 19_ Malzemeler:Okaliptüs yaprağı Su.
Hazırlanışı: 4 su bardağı suya,bir avuç okaliptüs yaprağı konur. 15 dakika kaynatılır.
                   Sonra süzülür ikişer saat ara ile birer çorba kaşığı içilir.

Reçete: 20_ Malzemeler:Bal,Limon.
Hazırlanışı:Bir su bardağı limon suyuna, 1 çorba kaşığı süzülmüş bal konur.
                 İyice karıştırılır. Bir kere de içilir.

Reçete: 21- Malzemeler: Ahududu çiçeği Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; 2 tutam ahududu çiçeği konur. Kaynatılır. Ilıdıktan sonra, bu su ile hastanın vücudu iyice ovulur. Terletilir Üşütmemeye dikkat edilir.

Reçete:22_ Malzemeler: Maydanoz, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 3 tutam maydanoz konur 15 dakika kaynatıldıktan sonra
                   Süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.


AYAK AĞRILARI
Çoğunlukla yorgunluk, bağ yerlerinin burkulması, fazla kilo almak ve ya bazı hastalıklardan kaynaklanır.Önemli bir hastalıktan kaynaklanmayan ağrılarda, yapılacak masaj ve dinlenme çok faydalı olur. Ayrıca aşağıdaki reçeteleri uygulamak, şikayetlerin en kısa zamanda geçmesine yardımcı olur.

 Reçete: 1- Malzemeler: Zeytin yağı,Amonyak,isporto,kafürü, gaz yağı

Hazırlanışı: Şişeye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kahve fincanı amonyak, 2 kahve fincanı ispirto, 4 çorba kaşığı toz haline getirilmiş kafürü ve 1kahve fincanı gazyağı konur. iyice çalkalanır bu karışımla ağrıyan yerler ovulur. üşümemek için, yünlü bir bez parçası ile sarılır ilacı her kullanışta iyice çalkalamak gerekir.

Reçete: 2- Masaj Ağrıyan yerler,iyice ovulur.Ayak ikinci parmağının üçüncü parmakla birleştiği noktanın iyice ovulması da çok faydalıdır.

Reçete: 3_ Malzemeler: Papatya çiçeği,Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Bir kaba; 2 kahve fincanı zeytinyağı konur. Üzerine 2 tatlı kaşığı ufalanmış papatya çiçeği ilave edilir.
3gün bekletilir. Kullanılmadan önce iyice çalkalanır. Bu karışımla ağrıyan yerler iyice ovulur. Sonra yünlü bir bezle sarılır. Üşütmemeye dikkat edilir.

Reçete: 4_Malzemeler: Siyah turp,Su.
Hazırlanışı: Yarım kilogram siyah turp,önce soğuk su ile yıkanır. Sonra kabuklarıyla beraber rendelenir Üzerine 3 kahve fincanı soğuk su ilave edilip;hafif ateşte lapa haline gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan lapadan bir avuç alınır, ağrıyan yere konur. ve üzeri sarılır. Bir gece bekledikten sonra, ılık suyla yıkanır.

Reçete: 5_Malzemeler:Limon.
Hazırlanışı: Bir kaba 5 adet limonun suyu sıkılır Bu su ile ağrıyan yerler iyice ovulur.

Reçete: 6 Malzemeler:Kekik Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya, 8 çorba kaşığı kekik konup, kaynatılır.Sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür ağrıyan yere sürülür.

Reçete: 7_ Malzeme: Lahana,su.
Hazırlanışı:Bir lahana yaprak soyulur. Orta büyüklükte bir tencereye konur. Üzerine çıkacak kadar su ilave edilip, kaynatılır. Sıcak yapraklar ağrıyan yere sarılır Soğuyan, sıcağı ile değiştirilir.

Reçete: 8_ Malzemeler: Ardıç tohumu, Su.
Hazırlanışı: 3 Su bardağı suya, 1 fincan ardıç tohumu konur.20 dakika kaynatıldıktan sonra, süzülür. Ağrıyan yerler, Ağrıyan yerler, bu su ile ovulur.

Reçete: 9_ Malzemeler:Söğüt yaprağı Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya;  2 avuç söğüt yaprağı konur. Kaynatılır. Sonra kaynamış yapraklar. ağrıyan yere sarılır Üşütmemeye dikkat edilir.

Reçete: 10_ Malzemeler: Kaynanadili.
Hazırlanışı: 2 Avuç kaynanadili yaprağı bir kaba konur. Tahta kaşığın tersi ile iyice ezilip, yakı haline getirilir.Sonra ağrıyan yere sürülüp, yünlü bir bez parçası ile sarılır. Üşütmemeye dikkat edilir.


AYAK BURKULMASI
Yürürken, koşarken ve ya atlarken,ayak kaslarının beklenmedik bir durumla karşılaşması sonucu görülür.Burkulmadan hemen sonra ağrı şişme ve morarma olabilir. Bu gibi durumlarda telaşlanmaya gerek yoktur. 
Aşağıdaki reçeteler uygulanabilir.
Reçete:1_Masaj: Burkulan yer,alkol,İspirto,ve ya limon suyu ile ıslatılır.Sonra sıkı olmayacak şekilde sarılır.

Reçete: 2- Malzeme: sargı.
uygulanışı:Diz kapağından, ayak parmaklarına doğru sargı bezi dolanır. Ancak bu işlemi ayak şişmeden önce uygulamak gerekir.

Reçete:3- Malzeme: Sedefotu,Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya;1 avuç sedef otu konur. 20 dakika kaynatılır. Burkulan ayak, bu suyun içinde 10 dakika tutulur. sonra kurulanır. ve bir süre istirahat edilir.


AYAK TERLEMESİ
Ayakların normalden fazla terlemesi, genellikle ter bezlerinin aşırı derecede çalışmasından kaynaklanır. Diğer taraftan; kalın çorap giymek ateşli bir hastalık ve ya normal vücut sıcaklığının düşmesi de ayak terlemesine sebep olabilir. Bu gibi durumlarda, aşağıdaki reçetelerden her hangi biri uygulanabilir.

Reçete:1_ MalzemelerMeşe  kabuğu,Su,Talk pudrası.
Hazırlanışı:Çoraplar,her gün değiştirilir. ayaklar, her sabah talk pudrası ile pudralanır. Akşamları da,aşağıdaki şekilde hazırlanan suda banyo yapılır.
4 Su bardağı suya; 1 avuç ufalanmış meşe kabuğu konur. 20 dakika kaynatılır. Ayaklar
bu suda 15 dakika tutulur. Çoraplar da, bu suda yıkanır.

Reçete: 2 Ada çayı,Su.
Hazırlanışı: Büyükçe bir tencereye su doldurulur Üzerine 1 avuç ada çayı ilave edilip,kaynatılır. ılıdıktan sonra bu su ile ayak banyosu yapılır.

Reçete:  3_ Malzeme: Çitlembik yaprağı
Hazırlanışı:Bir avuç çitlembik yaprağı ufalanır. Ayak tabanlarına ovularak sürülür sonra ılık suyla yıkanır.

Reçete: 4- Tentürdiyot,saf akol.
Hazırlanışı: 1 çay bardağı saf alkole 5 damla tentürdiyot, konur. karıştırılır.bu su ile, ayak altları ovunur.

Reçete:5 Malzeme: Limon.
Hazırlanışı:2 adet limon sıkılır Suyu ile ayak altları ovulur.

Reçete: 6 Malzemeler: Talk pudrası Permanganat.
Hazırlanışı:4 çorba kaşığı talk pudrasına, 2 gram 1 bıçak ucu permanganat konur. iyice karıştırıldıktan sonra, sabah akşam ayak altlarına sürülür.

Ayrıca:Ayakları önce sıcak, sonra soğuk suya batırıp,çıkarmak da faydalıdır.


BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları

Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3

Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.

BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :

Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.



Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında. 



Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.




Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.

Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.










Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.