30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yararlı Reçeteler.(A.1)Kyt.



YARARLI REÇETELER-ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI (A.1)


ABSE
İçi cerahat dolu şişliklere verilen isimdir.Vücudun her tarafında ortaya çıkabilir.Sebebi Vücuda giren mikroplardır.
Bazen dayanılmaz derecede ağrı yapan abselerden kurtulmanın  çaresi vakit geçirmeden aşağıdaki ilaçlardan birini hemen hazırlayıp, absenin üzerine koymaktır.

Reçete 1
Malzeme  : Soğan,Tuzsuz tereyağı, pudra şekeri
Hazırlanışı: Bir adet soğan, soymadan külde pişirilir.Sonra ortasından kesilip iki parçaya ayrılır.üzerine, bir çorba kaşığı tuz tereyağı ile bir tatlı kaşığı pudra şekeri konur.Sonra absenin bulunduğu yeri kurcalamadan üstüne kapatılır.Sıkmadan temiz bir tülbentle veya sargı bezi ile sarılır. 12 saat beklenir.Bir süre içinde, abse olgunlaşıp içindeki cerahat akmaya başlamadıysa; aynı terkip bir kere daha uygulanır.
Abse patlayıp, içindeki cerahat akmaya başladıktan sonra,temizliğe aşırı dikkat göstermek gerekir. Bunun için;cerahat, oksijenli su ile temizlenir.
Temizleme işlemini yaparken, pamuk yerine gazlı bez kullanılır.

Reçete: 2
Malzeme  : Lahana.
Hazırlanışı: Soğuk su ile yıkanan bir lahana yaprağı, absenin üzerine dolanır. Yarım saate bir, yenisi ile değiştirilir.

Reçete:3
Malzeme  : Taze İncir
Hazırlanışı: Bir adet taze incir, ortasından kesilerek olmamış absenin üzerine konur. temiz bir tülbentle, fazla sıkmadan sarılır. Abse içindeki cerahat boşalıncaya kadar, bu işleme her gün devam edilir.

Reçete: 4
Malzeme  : Marul, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Tavanın içine; 2 kahve fincanı zeytinyağı ve bir tek marul yaprağı konur. Hafif ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra absenin üzerine temiz bir tülbentle sarılır. Bu işleme, abse olgunlaşıncaya kadar yapılır.

Reçete: 5
Malzeme  : Patlıcan yaprağı, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: 1 Adet patlıcan yaprağı, içine 2 kahve fincanı zeytinyağı konulmuş tavada pişirilir. Ilıdıktan sonra absenin üzerine temiz bir tülbentle sarılır.Bu işleme, abse olgunlaşıncaya kadar devam edilir.
Abseyi, toplu iğne ve benzeri şeylerle deşmeyin. Olgunlaşmasını ve cerrah fazla müdahaleye lüzum kalmadan boşalmasını bekleyin. Akan cerrah atı mutlaka oksijenli su ve gazlı bezle temizleyin. Sargı bezi ile sarın.

AĞIZ TATSIZLIĞI  
Çeşitli sebeplerden kaynaklanır. 
Özellikle:
A_ Hazımsızlık, kokulu ve acılı yiyecekler.
B_ Alkol ve kullandığınız bazı ilaçlar.
C_ Fazla tütün ve bazı Akciğer hastalıkları.
D_ Ağız yaraları, burun hastalıkları
E_  Uzun süreli perhizler.
F_ Nezle,paslı dil ve ateşli hastalıklar, arasında ağız tatsızlığı ortaya çıkar.

Tedavi için esas sebebi bulmak gerekir.Aşağıdaki reçeteler ağız tatsızlığını gidermek için kullanılır.

Reçete 1 
Malzeme  : Saz
Uygulanışı: Yemeklerden 15 dakika önce, hasır yapmakta kullanılan Saz’dan bir parça alınır.İyice çiğnenir. Tükürülür.3 4 gün devam edilir.

Reçete 2
Malzeme  : Badem,Bal
Hazırlanışı: 1 Çorba kaşığı dövülmüş badem ile 1tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır.Yemeklerden 15 dakika önce birer kahve kaşığı yenir.

Reçete 3
Malzeme  : Yabani Hindi bağ Bal.
Hazırlanışı: Demliğe su doldurulur, Üzerine 1Tutam yabani hindi bağ konur.10 Dakika kaynatılır. Sonra süzülür.Üzerine 2 çorba kaşığı süzme bal konur. Sabah,öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay bardağı içilir.

Reçete:4
Malzeme  : Hatmi,Su.
Hazırlanışı: Bir demliğe su doldurulur,üzerine bir tutam hatmi konur.
Kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah, öğle ve akşam
yemeklerinden önce; bir çay bardağı alınıp, gargara yapılır.

Reçete: 5
Malzeme  : Papatya, Su.
Hazırlanışı: 5 bardak suya; 3 tutam kuru papatya konur.
Süzülür. Günde üç kere, birer çay bardağı alınır.İçine 2 kahve kaşığı bal konup gargara yapılır.

AĞIZ YARALARI
Basit Derin ve ya sert  kenarlı yaralar olmak üzere iki grupta toplanabilir. Çoğunlukla, üşütme ve ya hazımsızlıktan kaynaklanırlar. Yaraların etrafı, kırmızı bir çizgi ile çevrilidir.Başlangıçta, içi su dolu kabarcıklar halindedirler.Sonradan patlayarak etrafa yayılır.ve sancılı ağrılara sebep olurlar.
Çocuklarda; Kızamık ve çiçek hastalıkları sırasında da aynı yaralar meydana gelebilir.Tedavi için aşağıdaki reçeteler kullanılır.

Reçete:1
Malzeme  : Havuç yaprağı, Su.
Hazırlanışı: Küçük bir tencereye su doldurulur. Üzerine bir havuç yaprağı konur. 15 dakika kaynatılır.İnce ve temiz bir tülbentten süzülüp günde 3 kere gargara yapılır.

Reçete: 2 
Malzeme  : Şap,Bal.
Hazırlanışı:2 kahve kaşığı dövülmüş şap ile 1 tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır.ve yaraların üzerine sürülür, 10 dakika sonra silinir.

Reçete: 3 
Malzeme  : Mazı,Şap.
Hazırlanışı: 2 çorba kaşığı dövülmüş şap ile 4 çorba kaşığı miktarı mazı karıştırılır.
dövülür.ve yaraların üzerine sürülür. 10 dakika sonra silinir.

Reçete:4 
Malzeme  : Kızılcık, Su.
Hazırlanışı: 3 Su bardağı suyun içine 250 gram çekirdekleri çıkarılmış kızılcık konur. Kaynatılır. Başka bir kaba süzülür. Günde 3 kez gargara yapılır.

Reçete: 5 
Malzeme  :Bal, Anason, Kuru üzüm.
Hazırlanışı: 100 gram süzme balın içine 2 tatlı kaşığı anason ve 4 tatlı kaşığı kuru üzüm konur. İyice ezilir. ve merhem haline gelinceye kadar karıştırılır.
Gargara yapılır.

Reçete: 6 
Malzeme  : Şap, Su.
Hazırlanışı:1Su bardağı suyun içine 1 kahve kaşığı dövülmüş şap konur. Erinceye kadar karıştırılır. gargara yapılır.

Reçete :7 
Malzeme  :Soğan,
Uygulanışı: Her gün 1 adet orta büyüklükte çiğ soğan yenir.

Reçete: 8 
Malzeme  :Patlıcan, kökü.
Hazırlanışı:1 Adet patlıcan kökü yıkadıktan sonra iyice dövülür. ve ağız dışındaki yaralara sürülür.

Reçete: 9 
Malzeme  : Paça çorbası, Kaymak, Yumurta.
Hazırlanışı: önce paça çorbası içilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı kaymak yenir. Sonra da rafadan yumurta içilir.

Reçete: 10 
Malzeme  : Hatmi,Su.
Hazırlanışı:Demliğe; 3 tatlı kaşığı hatmi ve doluncaya kadar su konur. Kaynatılır.
Sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. günde 3 kere gargara yapılır.

Reçete:11 
Malzeme  : Böğürtlen, Yaprağı, Su.
Hazırlanışı: 5 Su bardağı suyun içine; 2 avuç böğürtlen yaprağı konur.
15 dakika kaynatılır. İnce ve temiz bir tülbentten süzülür.
Günde üç kere gargara yapılır.

Reçete: 12 
Malzeme  : Nar çiçeği su.
Hazırlanışı:5 Bardak suyun içine 2 avuç nar çiçeği konur. 2o dakika kaynatılır.
Sonra, ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Yaralar geçinceye kadar. günde 3 kere gargara yapılır.

Reçete:13 
Malzeme  : Yılan üzümü, Gülsuyu, Gül sirkesi, Kükürt,
Hazırlanışı: 1 Kahve kaşığı miktarı 3 çorba,kaşığı gül suyu 7 çorba kaşığı gül sirkesi ve 7 çorba kaşığı dövülmüş kükürt  kaba konulur. 6 bardak su ilave edilip, kaynatılır.Sonra,ince temiz tülbentten süzülür.Bu suya  pamuk batırılıp, yaralara sürülür.

Reçete: 14 
Malzeme  : Mercimek,Dut,Hünnap,Su.
Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek, çorba kaşığı hünnap ile karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır.Süzülür.
Sonra,kahve fincanı dut şurubu ilave edilir.gargara yapılır. Ayrıca bol,bol
kavun yenir.

ALLERJİ
Vücudun, bazı madde ve ya hava şartlarından etkilenmesi yahut psikolojik etkenler sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Önce, alerjiye  sebep olan etkenleri bulmak gerekir Alerjinin belirtileri de; şahısa göre değişir.Kiminde kaşıntı, kurdeşen,kiminde de astım görülür.
Hasta,eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin uzaklaştırılması ile mesele kendiliğinden çözümlenmiş olur. Aksi halde,aşağıdaki reçetelerden uygulanır.

Reçete:1 
Malzeme  : Siyah turp.
Hazırlanışı:Büyükçe siyah bir turp,iyice yıkanır.Sonra kabukları soyulup,rendelenir. ve sıkılır.İnce ve temiz tülbentten süzülerek içilir Alerjik belirtiler kayboluncaya kadar,her gün devam edilir.

Reçete: 2 
Malzeme  : Şahtere Su.
Hazırlanışı: 3 Çorba kaşığı şahtere; su dolu bir çaydanlığa konulup 15 dakika kaynatılır.ince temiz tülbentten süzülür.sabah, öğlen,akşam,yemeklerinden sonra,bir çay bardağı içilir.

Reçete: 3    
Malzeme  : Acı yonca, Ravend.
Hazırlanışı:İki kahve kaşığı acı yonca ve 2 kahve kaşığı ravend,orta büyüklükte çaydanlıkta kaynatılır. Sabah,öğle, ve akşam yemeklerinden sonra  birer çay bardağı içilir.

Reçete: 4 
Malzeme  : Su Teresi Su.
Hazırlanışı: Orta boyda bir çaydanlığa bir avuç su teresi konur.ve 15 dakika kaynatılır.Sabah,öğle, Akşam yemeklerinden sonra, birer çay bardağı içilir.

Reçete: 5 
Masaj :
İki ayrı masaj tavsiye edilir.
1- Bir sandalyeye oturulur. Diz kapaklarının arkasındaki kat yerinin tam ortası iyi ce ovulur. Her gün birkaç kez tekrarlanır.
2- Hasta,bir sandalyeye belden yukarısı çıplak olduğu halde oturtulur. Başı eğmesi söylenir Bu durumda ense kökünde bir kemik çıkıntısı belirir. Bu çıkıntıdan aşağıya doğru 3 çıkıntı sayılır. Bu noktadan itibaren 1 parmak sol ve 1 parmak sağındaki nokta iyice ovulur.

ANNE SÜTÜ ARTIRMA
Anne sütünü artırmak için bol sulu gıdalar yemek, üzüntülerden sıyrılıp bir süre dinlenmek ve aşağıdaki reçeteleri kullanmak faydalıdır.

Reçete: 1 
Malzeme  : Çakal eriği,Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya 30 gram çakal eriği meyvesi konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.


Reçete: 2 
Malzeme  :Dişbudak yaprağı, Su.
Hazırlanışı:  4 Bardak suya; 5 tutam 60 gram ufalanmış diş budak yaprağı konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Sabah, akşam birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 3 
Malzeme  :Funda,Su.
Hazırlanışı:4 Bardak suya 4 çorba kaşığı 50 gram ufalanmış funda çiçeği konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 4 
Malzeme  : Havuç tohumu, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya; 1 tatlı kaşığı havuç tohumu konur kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve içilir.

Reçete: 5 
Malzeme  : Mürver çiçeği Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak kaynak suya 1 çorba kaşığı 10 gram ufalanmış mürver çiçeği konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 6 
Malzeme  :Raziyane su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 tatlı kaşığı 10 gram raziyane tohumu. ve ya kökü konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.

Reçete: 7 
Malzeme  : Sütotu, su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 10 gram sütotu kökü konur. Haşlandıktan sonra süzülür. 2 saat arayla birer  çorba kaşığı içilir.

Reçete: 8 
Malzeme  : Anason, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak kaynar suya 1çorba kaşığı 10 gram anason konur. Yarım saat sonra bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden önce, birer çay bardağı içilir.

Reçete: 9 
Malzeme  : Turp tohumu su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 1 tatlı kaşığı turp tohumu konur. kaynatıldıktan sonra süzülür.Yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.

Reçete 10  
Malzeme  : Isırgan otu Şeker, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya; 3 tutam ısırgan otu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna 1 çay bardağı toz şeker konup eritilir günde iki kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 11 
Malzeme  : Şerbetçiotu su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 2 tutam şerbetçi otu konur. kaynatıldıktan sonra süzülür. yemeklerden önce birer tatlı kaşığı içilir.

Reçete: 12 
Malzeme  : Labada tohumu su.
Hazırlanışı: 4 su bardağı suya, 1tatlı kaşığı labada tohumu konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür, günde  3 kere ikişer çorba kaşığı içilir.

Reçete: 13 
Malzeme  : Kırmızı mercimek, Mısır unu, Yulaf unu, Kimyon, Tuz, Su.
Hazırlanışı: 8 Bardak suya; 1 çay bardağı dolusu, kırmızı mercimek, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı yulaf unu ve 2 kahve kaşığı sofra tuzu konur. çorba yapılır. üzerine kimyon serpildikten sonra içilir.

BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları

Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3

Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.

BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :

Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.



Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında. 



Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.




Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.

Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.









Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.