30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yararlı Reçeteler.(B)Kyt.



YARARLI REÇETELER-ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI (B)


BADEMCİK İLTİHABI
Bademciklerin iltihaplanmasına; Tıp dilinde Tonsilit denir. Bademcikler şiş kırmızı ve yeşilim tırak beyaz renkte cerahatli  görünümdedir. Yutkunma,sırasında ağrı yapar. Hastada, kırıklık, baş ağrısı, ve vücud ağrıları vardır. Hastalık, birden bire, üşütme ve ateş ile başlar.
Gereği gibi tedavi edilmezse; Orta kulak iltihabı,böbrek iltihabı, Romatizma, ve Kalp hastalıklarına sebep  olabilir. Aşağıdaki reçeteler kullanılır.

Reçete: 1- Malzemeler: Tentürdiyot,Su.
Hazırlanışı: 1 Bardak suya 5 damla tentürdiyot, katılır,karıştırılır. Gargara yapılır.

Reçete: 2_ Malzemeler:Isırgan otu, Böğürtlen,Kırmızı,Gül, Ada çayı, Menekşe, Su.
Hazırlanışı:5 Bardak suya; 1 avuç ısırgan otu, 1avuç böğürtlen, 1 avuç kırmızı gül, 1 avuç adaçayı, ve 1 avuç menekşe konur kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya, dörtte biri kadar soğuk su ilave edilir. Günde 3 kere gargara yapılır.

Reçete: 3_ Malzemeler: Lahana, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 10 tane lahana yaprağı konur. kaynatılır ve süzülür. Gargara yapılır.

Reçete: 4_ Malzemeler:Pırasa, Su.
Hazırlanışı: 1 bardak ılık suya 1 kahve kaşığı sofra tuzu konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Gargara yapılır.

Reçete:5_ Malzemeler: Tuz,Su.
Hazırlanışı: 1 bardak ılık suya; 1 kahve kaşığı sofra tuzu konur. erinceye kadar karıştırılır. gargara yapılır.

Reçete: 6_ Malzemeler:Böğürtlen şurubu Su.
Hazırlanışı: 1 çay bardağı sıcak suya, 1 kahve kaşığı böğürtlen şurubu konur, karıştırılır gargara yapılır.

Reçete:7_ Malzemeler:Limon,suyu Bal.
Hazırlanışı: 1 su bardağı suya,1tatlı kaşığı bal konur eritilir. Gargara yapılır.
Aynı işlem; 1 su bardağı ılık suya,1 kahve fincanı limon suyu da konulabilir.

Reçete:8_ Malzemeler:Limon suyu Nişasta.Su.
Hazırlanışı:1 Su bardağına, 1kahve fincanı limon suyu konur. üzerine 1 kahve kaşığı toz haline getirilmiş nişasta katılır eritilir. gargara yapılır.

Reçete: 9_ Malzemeler:Papatya Adaçayı,Su.
Hazırlanışı:4 su bardak suya; 2 çorba kaşığı papatya çiçeği konur. Kaynatılıp süzülür.
gargara yapılır.
Aynı işlem 4 bardak suya 2 çorba kaşığı adaçayı konarak da yapılabilir.

Reçete: 10_ Malzemeler:Çakal eriği Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya 2 çorba kaşığı, 30 gram çakaleriği konur 10 dakika kaynatılır.Süzülür, gargara yapılır.

Reçete:11_ Malzemeler:Hatmi çiçeği,Dut şurubu.
Hazırlanışı: 1kaba 1tutam hatmi çiçeği konur. Üzerine 3 su bardağı kaynak su dökülür 10 dakika beklenir.Sonra süzülüp üzerine 1 fincan kara dut şurubu ilave edilir. iyice karıştırılır. gargara yapılır.

Reçete:12_ Malzemeler: Meşe kabuğu,Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya 100 gram meşe kabuğu konur. Kaynatılır. ve süzülür. gargara yapılır.

Reçete:13_ Malzemeler: Ahududu çiçeği, Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya,1 kahve fincanı 75 gram ahududu çiçeği konur. pişirilip süzülür gargara yapılır.

Reçete: 14 Malzemeler: Turp,Bal,Su.
Hazırlanışı:Yarım kilogram turp, soğuk su ile yıkadıktan sonra soyulur. Küçük, küçük doğranır. üzerine, 4 bardak su ilave edilir.kaynatılıp, süzülür. suyuna; 1 çay bardağı süzme bal, konur.iyice karıştırıldıktan sonra gargara yapılır.       

Reçete:15 Malzemeler: Tütün yaprağı, Bal.
Hazırlanışı:3 tane orta boy tütün yaprağına bal sürülür. Boğaza sarılır.

Reçete: 16 Malzemeler: Asidborik, Su.
Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya; 2 çorba kaşığı,30 gram, asid borik,konur. Erinceye kadar karıştırılır. Gargara yapılır

Reçete: 17 Malzemeler:   _ İncir, Yaprağı,Su.
Hazırlanışı:4 Bardak suya, 8 tane  taze incir yaprağı konur. kaynatıldıktan sonra süzülür.
ılıdıktan sonra gargara yapılır.

Reçete: 18Kuru soğan,Taze üzüm,Bal.
Hazırlanışı:Bir kavonoza,2 su bardağı taze sıkılmış, üzüm suyu 1 çay bardağı rendelenmiş
kuru soğan suyu konur. Üzerine 1çay bardağı süzme bal, ilave edilip karıştırılır. Kavonozun ağzı kapatıldıktan sonra ılık bir yerde 15 gün bekletilir. Sonra gerektiğinde yeteri kadar alınıp gargara yapılır.


BALGAM
Tıp dilinde denilen balgam; sümüksü, cerahatli  ve ya kanlı görünüşte bir maddedir. En çok görüleni sümüksü cerahatli olanıdır. ve bronşit’ in işaretidir.
Aşağıdaki  reçeteler, balgam söktürücü olarak kullanılır:

Reçete: 1_Tuz,Bal.
Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı süzme bala, bir kahve kaşığının ucu kadar. sofra tuzu katılıp,yenir.

Reçete: 2_Tere tohumu.
Hazırlanışı: 1tatlı kaşığı  tere tohumu; havanda dövülür,az su ile içilir.

Reçete:3 incir, Meyan kökü.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya, 3 tane kuru incir ve 50 gram meyankökü, konur. Kaynatılır.süzülür.
Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. Bu reçete;İncir veya sadece meyan kökü  ile de hazırlanabilir.

Reçete:4 Karpuz, tuz, tereyağı.
Hazırlanışı:Orta büyüklükte bir karpuzun tepesinden delik açılır, içine 4 çorba kaşığı az tuzlu tereyağı konur. ve delik kapatılır. Fırında pişirilir. ılıdıktan sonra yenir.

Reçete: 5 Civanperçemi, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya, 2 tutam 30 gram civanperçemi konur. kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere yarımşar kahve fincanı içilir.

Reçete: 6 Hatmi çiçeği.
Hazırlanışı:Kuru hatmi çiçekleri ufalanır küçük fincanla, doldurularak içilir.

Reçete: 7 Üzerlik tohumu, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya, 2 çorba kaşığı üzerlik tohumu konur. kaynatılır. Süzüldükten sonra
Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

Reçete: 8- Isırgan tohumu, Bal, Su.
Hazırlanışı:4Bardak suya, 1 tutam ısırgan tohumu konur. kaynatılır.Süzüldükten sonra, 2 çorba kaşığı süzme bal ilave edilip,karıştırılır. Sabah,akşam birer kahve içilir.

Reçete: 9 Çam ağacı sürgünü,Su.
Hazırlanışı:4 Bardak suya, çam ağacının taze sürgünlerinden 3 tutam konur.
kaynatılır.ve süzülür.Günde 3 kere, birer çay bardağı az şeker konarak içilir.

Reçete:10 Sarımsak,Süt.
Hazırlanışı: 1 Bardak süte, 2diş sarımsak konup, kaynatılır. ve bir kere içilir.

Reçete: 11 Zencefil,Tuz.
Hazırlanışı:1 kahve kaşığı toz zencefil ile 1 kahve kaşığının yarısı kadar tuz karıştırılır ve bir kerede içilir.

Reçete:12 Çörek otu, Üzerlik tohumu,Sinameki,Badem,Bal.
Hazırlanışı:3 Çorba kaşığı üzerlik tohumu ve 3 çorba kaşığı çörekotu toz haline getirilinceye kadar dövülür.Üzerine 5 çorba kaşığı sinameki dökülür. ve 400 gram süzme bal, ilave edilir. Macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Yatmadan önce yenir.

Reçete: 13_ Malzeme: Menekşe,Su.
Hazırlanışı:4 Bardak kaynak suya, 2 tutam menekşe, konur. ve demlenmesi beklenir. Günde 3kere, birer çay bardağı içilir.

Reçete: 14 Malzeme:Kekik,Sirke,Su.
Hazırlanışı: 1 Bardak kaynak suya; 2 kahve kaşığı, kekik konur. 5 dakika bekletilip,süzülür, Sonra bir fincana, 1 çorba kaşığı sirke konur. üzeri kekik suyu ile doldurulup içilir.

Reçete: 15 Malzemeler:Ada soğanı,Üzüm sirkesi.
Hazırlanışı:3 Litre üzüm sirkesine 1 çay bardağı ince kıyılmış ada soğanı konur. iki buçuk ay, serin bir yerde bekletilir. sonra günde birer kahve fincanı içilir.
Ayrıca,kuru üzüm, çay,turp suyu,roka,ve su teresi, salatası da çok faydalıdır. Bir de; bulma imkanı olanlar için, denizdeki kütüklerde bulunan yosun, sarmış midye’yi çıkarıp  çiğ yemeleri tavsiye edilir.

BASUR
Son bağırsakta bulunan siyah kan damarlarının genişleme, şişme ve kanamalarına halk arasında basur, Tıp dilinde ise Hemoroid denir.
Başka bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kabızlık,hamilelik,şişmanlık,soğuk yerlerde oturma alkol alışkanlığı, ve son bağırsaktaki bazı hastalıklar basura sebep olabilir.Basurlar, iç ve dış basur olmak üzere iki türlüdür.

İç basur Makatın  içinde meydana gelen basurlara verilen isimdir eflatuni  renkte düzensiz yumuşak urlar şeklindedir. Kaşıntı vardır. Sık,sık kabızlık görülür.Çoğunlukla dışkılama sırasında kanama yaparlar.

Dış basur Makatın dışında, küçük, yuvarlak, eflatuni renkte tümörlerdir. Dışkılama sırasında sancı yaparlar.

Reçete:1 Malzeme:Soğuk, su.
Uygulanışı:İçine oturulabilecek büyüklükte, bir leğene soğuk su konur. içine oturulur. 15 dakika bekletilir.Sonra ıslanan yerler iyice kurulanır. ve yatılır. Aynı işleme,iyileşme görülünceye kadar kadar  devam edilir.

Reçete: 2 Malzeme: Kavak tomurcuğu, koruk suyu.
Hazırlanışı:2 tatlı kaşığı kavak tohumu, bir havanda iyice dövülür. Üzerine 10 damla koruk suyu ilave edilir. Merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Hergün, basur memelerin üzerine sürülür.

Reçete: 3 Malzemeler: Patates, Helvacı kabağı, Su.
Hazırlanışı: 4 adet patates haşlanır.Kabukları soyulur Püre yapılır Sonra, başka bir kapta 1 adet orta büyüklükte helvacı kabağı pişirilir. iyice ezilir Püre ile ezilmiş helvacı kabağı karıştırılır. Lapa haline getirilir Basur memelerinin üzerine yeteri kadar konur. hergün tekrarlanır.

Reçete: 4 Malzemeler: Papatya, Su.
Hazırlanışı: 4 su bardağı suya, 1avuç papatya konur.Kaynatılır. Süzülür. Bu su ile, basur memelerinin üzeri yıkanır.

Reçete: 5 Malzemeler: Lahana.
Uygulanışı: Basur memelerinin üzerine lahana yaprağı  konur.5 dakikada bir değiştirilir. Aynı işlem, günde birkaç kere tekrarlanır.

Reçete: 6 Malzemeler: Meşe kabuğu Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; dövülüp toz haline getirilmiş 10 çorba kaşığı 100 gram meşe kabuğu konur 15 dakika kaynatılır.
süzülmez Bu suya batırılan pamuk parçaları ile basur memeleri silinir. Aynı işlem her gün devam edilir.

Reçete: 7 Malzemeler:Bin bir yaprak çiçeği, Avrat dikeni,Ayrıkotu, Lavanta,zenberekotu.su.
Hazırlanışı:Yarım kova suya,1avuç bin bir yaprak, çiçeği 1 avuç avrat dikeni kökü ve yapraklarıyla birlikte 1avuç ayrıkotu, 1 avuç ayrık otu bir avuç lavanta çiçeği, ve bir avuç zemberek otu,konur kaynatılır. süzülür. Bu su ile belden aşağı banyo yapılır. aynı işleme her gün devam edilir.

Reçete: 8 Malzemeler:Pazı, Su.
Hazırlanışı:4su bardağı kaynak suya; 2 tutam 50 gram temizlenmiş ve soğuk su ile yıkanmış pazı konur. 10 dakika demlenmesi beklenir.
sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.  

Reçete: 9 Malzemeler: Patlıcan yaprağı Su.
Hazırlanışı: 5 adet patlıcan yaprağı 4 su bardağı suda pişirilir. Sonra yapraklar, basur, memelerin üzerine konur Günde birkaç kere tekrarlanır.

Reçete: 10 Malzemeler: Katran.
Uygulanışı:Orta büyüklükte bir kaba,1kilogram katran konur. kaynatılır. Sonra buğusunun üzerine oturulur.

Reçete: 11 Malzemeler:Meşe palamut, Su.
Hazırlanışı: Meşe ağacının meyvesinden  meşe palamut. 2 tane alınır kavrulur.iyice dövülür toz haline getirilir. Günde 3 kere 2 kahve kaşığı yenir.üzerine çok az su içilir.

Reçete:12 Malzemeler : Ayva yaprağı,Beyaz zambak,yaprağı Limon,Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tutam ayva yaprağı, 2 tutam beyaz zambak,yaprağı ve 1adet limonun kabukları konur. kaynatılır süzülür Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

Reçete: 13 Malzemeler: Kızılcık çekirdeği,Su.
Hazırlanışı:1 avuç kızılcık çekirdeği, havanda iyice dövülür.Üzerine azar azar su ilave edilerek hamur haline getirilir. Nohut büyüklüğünde haplar yapılır. Bu haplardan; günde 3 kere, ikişer tane az su ile yutulur. Haplar bitinceye kadar devam edilir.

Reçete: 14 Malzemeler:Nar kabuğu,su.
Hazırlanışı: 1avuç ekşi nar kabuğu 4 su bardağı suda kaynatılır.süzülür.
günde 3 kere birer çay bardağı içilir aynı işlemi her gün devam edilir.

Reçete: 15 Malzemeler: Çay
Uygulanışı: 1 avuç yerli çay, iyice kavurulur.sonra değirmende çekilir.
Günde 3 kere ikişer kahve kaşığı yenir.

Reçete: 16 Malzemeler: Sarımsak Su.
Hazırlanışı: 1 baş sarımsak alınır. önce kabukları soyulur. sonra 4 bardak suda kaynatılır. Çıkan buğunun üzerine oturulur. Ayrıca, her öğün 2 diş sarımsak yemeye devam edilir.

Reçete: 17 Malzemeler:Pırasa Su.
Hazırlanışı:15 tane pırasa alınır. Beyaz kısımları çok ince doğranır. üzerine 40 su bardağı su konur. 15 dakika kaynatılır. Sonra bir leğene süzülür ve üzerine oturulur. Şikayetler devam edilir.

Reçete: 18 Malzemeler: Patates Su.
Hazırlanışı: 5 adet orta büyüklükte patates alınır. önce kabukları soyulur sonra sert bir şeyle iyice ezilir. Basur memelerinin üzerine sürülür. 6 saat sonra ılık su ile yıkanır. aynı işlem, her gün uygulanabilir.

BEL AĞRISI
Esaslı bir hastalıktan kaynaklanmayan bel, ağrıları, çoğunlukla yorgunluk sonrası görülür. Dinlenmekle geçer Uzun süren bel ağrılarında mutlaka bir doktora görünmek gerekir.
Yorgunluktan doğan bel ağrılarını gidermek için aşağıdaki reçeteler uygulanır.
Reçete: 1 Malzeme Lahana
Uygulanışı:Bele;dört kat lahana  yaprağı konur üstü sıkıca sarılır istirahat edilir.

Reçete: 2 Malzemeler:Kükürt.
Uygulanışı:300gram toz kükürt;temiz bir bezin içine konulur.Ağrıyan yerin üstüne ısıtılmış yünlü bir bezle sarılır. İstirahat edilir.

Reçete: 3 Malzemeler: Zeytinyağı.
Hazırlanışı: 1 su bardağı zeytinyağı, ısıtılır. ılık, ılık bele sürülür. iyice ovulur Üstüne yünlü bir bez sarılır. istirahat edilir.

Reçete:4 Malzemeler:Sabun gül suyu.
Hazırlanışı: Yarım kalıp kullanılmamış beyaz çamaşır sabunu rendelenir. üzerine 2 çay bardağı gül suyu ve 2 yumurta ilave edilir. iyice karıştırılır. sonra temiz bir tülbentte konup bele sarılır. istirahat edilir.

Reçete: 5 Malzemeler:Meşe kabuğu, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 2 avuç meşe kabuğu konur. 15 dakika kaynatılır. Kaynak suya batırılıp iyice ıslatılan temiz bir bez, bele sıkıca sarılır.

Reçete: 6 Malzemeler: Zift, Bez.
Hazırlanışı: Bele donacak kadar uzun bir bezin, bele gelecek kısmına zift sürülür  ve bele dolanır.

Reçete: 7 Malzemeler: Masaj.
Uygulanışı: Bir  tencere su kaynatılır.Kaynar suya batırılan bir bezle ağrıyan yere kompres ve masaj yapılır. Sonra ağrıyan yere bir avuç kirli koyun yünü koyup, sıkıca
sarılır.

Ayrıca, aşağıdaki İçme ve Kaplıcalardan da faydalanır.
Balçova kaplıcaları, Balçova/ İzmir.
Büyük kaplıca, Bolu.
Eski kaplıca Bursa.
Gönen kaplıcaları Gönen/ Balıkesir.
Kurşunlu ılıca Salihli/  Manisa.
Olyat kaplıcası İnegöl/ Balıkesir.


EJAKÜLASYON
Cinsi münasebet sırasında, bel suyunun meninin vaktinden önce boşalmasına verilen isimdir. halk arasında Erken boşalma Tıp dilinde ise.Ejakülasyon denir Sebebi çoğunlukla ruhsaldır.
Tedaviye; sinirleri dinlendirmek açık havada dolaşmak, sabah, akşam ılık banyo yapmak ve hazmı kolay şeyler yemekle başlanır. Aşağıdaki reçeteler uygulanır.

Reçete:1 MalzemelerKuru nane Bal.
Hazırlanışı:1 tatlı kaşığı kuru nane, iyice ufalanır Üzerine 1 tatlı kaşığı süzme bal konur. iyice karıştırılır. Her sabah 1tatlı kaşığı aç karına yenir. iyileşinceye kadar
aynı işlem devam edilir.

Reçete: 2 Malzemeler:Nar kabuğu Mazı.
Hazırlanışı:1avuç kuru nar kabuğu ufalanır, iyice dövülür.üzerine 1avuç dövülmüş
ezilmiş mazı ilave edilir. iyice karıştırılır. Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.

Reçete: 3 Malzemeler:Çörek otu. Su.
Uygulanışı:Her sabah 1 kahve kaşığı çörek otu az su ile içilir.

Reçete: 4 Malzemeler:Karanfil günlük.
Hazırlanışı:2 Tatlı kaşığı karanfil ile 2 kahve kaşığı günlük karıştırılır. Havanda iyice dövülür. her sabah aç karnına 1 kahve kaşığı az su ile içilir.

Reçete: 5 Malzemeler: Kafüru, Marul, Su.
Uygulanışı: Her sabah, aç karına bir çay kaşığının dörtte biri kadar ufalanmış  kafüru az su ile içilir. Ayrıca bol, bol marul yenir.

Reçete: 6 Malzemeler: Bal,Turp tohumu.
Hazırlanışı:Yarım kilogram saf balın içine 1 su bardağı dövülmüş turp tohumu konur.
iyice karıştırılır. Sabah akşam, birer kahve kaşığı yenir.
Ayrıca aşağıdaki İçme ve Kaplıcalarda 21 günlük kür uygulanır.

Çekirge Kaplıcaları, Çekirge/ Bursa.
Gençlik çeşmesi, Gönen/ Balıkesir.
Girme Kaplıcaları,Köyceğiz/ Muğla.
Hasan Baba suyu,Çınarcık/ İstanbul.
Kızılcahamam kaplıcaları Kızılcahamam / Ankara
Ol yat Kaplıcaları İnegöl/ Bursa.
Yalova Kaplıcaları Yalova/ İstanbul.


BEL SOĞUKLUĞU
Tıp dilinde Gonore denilen bir çeşit Zührevi hastalıktır. Cinsi münasebetle bulaşır.İdrar yollarında acıma, yanma, şişkinlik ve akıntı ile belirir. Akıntı cerahatlıdır.
Bu cerahat,ellere bulaşacak ve eller de gözlere sürülecek olursa, körlüğe sebep olabilir.
Kadınlarda da, beyazımtırak, cerahatli akıntı, sık, sık idrara gitme, idrar yaparken ağrı ile yanma ile kendini gösterir.Üreme organlarında akıntı görüldüğünde, mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde kendisinde belsoğukluğu görülen, bu hastalığı cinsi münasebette bulunduğu herkeze bulaştırır.

Aşağıdaki reçetelerden her hangi biri tedavi maksadıyla kullanabilir.
Reçete:1 Malzemeler: Kahve, Hıyar,çekirdeği, Su.
Hazırlanışı: 2 kahve kaşığı hıyar çekirdeği, havanda iyice dövülür. Üzerine 2 kahve kaşığı çekilmiş kahve ilave edilir. iyice karıştırılır. ve tamamı 1bardak soğuk su içilir.
Hastalık geçinceye kadar aynı işleme devam edilir.

Reçete: 2 Malzemeler: Bal,turp tohumu Tiryak panzehir.
Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı turp tohumu havanda dövülür. Üzerine 2 tatlı kaşığı süzme bal katılır. iyice karıştırılır. bir kerede yenir Aynı işleme 3gün devam edilir.

Reçete: 3 Malzemeler:Saf zeytinyağı,Turp tohumu,Terementi, Leblebi unu.
Hazırlanışı:Bir kaba 2 çorba kaşığı saf zeytinyağı konur. Üzerine havanda dövülmüş 1 tatlı kaşığı turp tohumu,1 tatlı kaşığı tiryak ve 1 tatlı kaşığı terementi konur. Macun haline gelinceye kadar iyice karıştırılır.Sonra üzerine 1 tatlı  kaşığı leblebi unu dökülüp    
nohut büyüklüğünde haplar yapılır. Küçük bir şişeye konur Her sabah 5tane az su ile yutulur Hastalık geçinceye kadar devam edilir.

Reçete: 4 Malzemeler: Mersin yaprağı, Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 1 avuç mersin yaprağı konur.
15 dakika kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere  birer çorba kaşığı içilir. iyileşince ye kadar devam edilir.

Reçete: 5 Malzemeler Semizotu,su.
Hazırlanışı:1kilogram semiz otu,temizleyip,yıkadıktan sonra tencereye konur.
Üzerine tencerenin yarısına kadar su ilave edilir. kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete: 6 Malzemeler:Maydanoz, su.
Hazırlanışı:Yarım tencereye suya, 1demet maydanoz. konur.kaynatılır. buğusunun üzerine oturulur. Aynı işleme, iyişinceye kadar  devam edilir.

Reçete: 7 Malzemeler: Havuç tohumu,Nöbet şekeri.
Hazırlanışı: 2 tatlı kaşığı havanda dövülmüş nöbet şekeri ile, yine havanda dövülmüş 1 tatlı kaşığı havuç tohumu iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım iki eşit parçaya bölünür, bir gün bir parçası, ertesi gün de geri kalanı yenir.

Reçete: 8 Malzemeler:Patlıcan
Hazırlanışı:Orta büyüklükte bir patlıcan uzunlamasına yarılır. içi temizlenmez Sonra, sıcak küle konur pişirilir. Külden alındıktan sonra elle tutulabilecek kadar soğuması beklenir. Daha sonra penis erkeklik uzvu içine konulur. ve etrafı  temiz bir
tülbentte sarılıp 10 dakika  beklenir. sonra patlıcan alınıp erkeklik uzvu ılık suyla yıkanır. Aynı işlem hastalık geçinceye kadar
her gün uygulana bilir.


BENLER
Açık veya koyu kahve rengi, hafifçe kabarık lekeler şeklinde olup,vücudun çeşitli yerlerinde görülebilir. Tıp dilinde nevus denir.
Benler çoğunlukla zararsızdır. Ancak, bazılarının vakit geçirmeden tedavisi gerekir.

Aşağıdaki reçete uygulanabilir.
Reçete: Bayır turpu,sirke.
Hazırlanışı:Yarım litre saf sirkeye, 2 adet bayır turpu rendelenerek konur. 2 saat Güneşte bekletilir. Kullanılmadan önce iyice çalkalanır. Günde 3 kere,avuca bir parça dökülüp, benin üzeri ovulur.


BERİBERİ
B Vitamini,eksikliğinin sebep olduğu bir hastalıktır. Bu vitamin gelişmeyi sinir ve sindirim sistemlerinin çalışmasını sağlar.
Daha ziyade; yalnız pirinçle beslenenlerde ve alkoliklerde ortaya çıkar.
Hastada yürüme bozuklukları, Zafiyet, sinir, iltihapları, İştahsızlık, yorgunluk, kabızlık,Gelişme geriliği,mide bağırsak bozuklukları görüle bilir.Bazı hastaların bacak ve karınları da su  toplayıp, şişer.
Tedavi için aşağıdaki aşağıdaki tavsiyelere uyulur.
Karaciğer, et, böbrek, tavuk, balık, yumurta sarısı, tahıl kabukları  taze sebze ve meyveler yenir. Muz portakal, yemek çok faydalıdır.
Reçete:2su bardağı suya, 1 çorba kaşığı, ekmek mayası konur. pişirildikten sonra 1su bardağı çiğ süt ilave edilir.Soğuduktan sonra da 2 çay bardağı dolusu süzme bal konup, karıştırılır.her gün 1 çorba kaşığı yenir.
Ayrıca, Afyon, Sandıklı, İlçesindeki hüdai  kaplıcası da tavsiye edilir.


BIÇAK YARASI
Bıçak,şiş, çivi, iğne,gibi batıcı,delici,kesici,aletlerle meydana gelen yaralanmalarda; yaranın girişi dar, derinliği fazladır Bu gibi yaralarda yapılacak ilk iş, kanama varsa,önce oksijenli su ile iyice yıkamak, sonra sıkıca sarıp yaralıyı vakit kaybetmeden hastaneye götürmektir.
Ancak, doktora başvurmak, mümkün değilse aşağıdaki reçetelerden biri uygulanır.
İlkönce, pansuman yapılır. Evvela,bir parça gazlı bez alkolle ıslatılır. ve yaranın etrafı iyice temizlenir.Sonra yine bir parça gazlı bez tentürdiyotla, ıslatılır. ve yaranın kenarları iyice silinir. yine bir parça gazlı bez alkolle ıslatılır. ve yaranın etrafı silinir. ve nihayet, yine bir parça gaz bezi ile kurulanır. sonra aşağıdaki terkiplerden  biri kullanılır.

Reçete1 Malzeme:Kantaron çiçeği Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Temiz bir şişeye 2 su bardağı zeytinyağı konur. Üzerine 2 tutam kantaron çiçeği ilave edilir. Ağzı kapatılır. ve güneşte 15 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman, iyice çalkalanır. ve yaranın üzerine yeteri kadar sürülür. üzeri bir gaz bezi ile kapatılıp sarılır Aynı işlem iyileşinceye kadar devam edilir.

Reçete 2 Malzemeler:Havacıva, İnek yağı, Kara sakız Balmumu.
Hazırlanışı:2 bardak suya; havacıva konur, kaynatılır Suyu bir kaba süzülür. Üzerine, başka bir kapta eritilmiş 2 çorba kaşığı inek yağı küçük bir parça kara sakız ve küçük bir parça kara sakız ve küçük bir parça balmumu konur. merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu merhem, yara pansuman yapıldıktan sonra üzerine sürülür. ve sargı bezi ile sarılır Aynı işlem yara iyileşinceye kadar  tekrarlanır.


BİTLENME
Saçların üzerinde beyazımtırak gri renkte tanecikler görülür. Bunlar baş bitinin yumurtalarıdır  Bulaşıcıdır.Tıp dilinde pediküloz denir. hemen tedbir almak gerekir.
Aşağıdaki reçeteler uygulanır.
Reçete 1 Malzemeler:Bit otu.
Uygulanışı: Başa bit otu serpilir.Ancak bu uygulama yapılırken başta yara, bere olmaması gerekir Ayrıca bitotu zehirli olduğundan çok dikkat etmek gerekir.

Reçete 2 Sarımsak.
Uygulanışı: 1 baş sarımsak, soyulup,havanda ezilir. saçlara sürülür.

Reçete 3 Malzemeler Lethane losyonu.
Uygulama: Başa lethane losyonu sürülür. 10 gün beklettikten sonra yıkanır.


BOĞAZ AĞRISI
Havasızlıktan, toz, sigara içmek, Burun tıkanıklığı Diş eti iltihabı gibi sebeplerden kaynaklanır. Tedavi için aşağıdaki reçeteler uygulanır.
Reçete1 _Malzemeler Zeytin çekirdeği,Karabiber,Su.
Hazırlanışı: Yarım çay bardağı zeytin çekirdeği ve 2tatlı kaşığı karabiber havanda iyice dövülür temiz bir tülbentte konup, boğaza sarılır. istirahat edilir. 6 saat sonra sargı kaldırılıp,ılık su ile silinir.
Reçete 2 Malzemeler ıhlamur Adaçayı,su.
Hazırlanışı:4 bardak suya,2 tutam ıhlamur ve 2 tutam adaçayı konur.kaynatılıp süzülür. gargara yapılır.

Reçete 3 Malzemeler: Elma, papatya.
Hazırlanışı:1 tane elma külde pişirilir.Sonra ikiye bölünür üzerine 5 tane papatya çiçeğinin tozu ufalanıp, boğazın iki yanına konulur.
sarılır.

Reçete 4 Malzemeler Menekşe,limon.su
Hazırlanışı:4 bardak suya, 2 tutam menekşe çiçeği konur Kaynatılıp süzülür günde 3 kere birer çay bardağı az şeker katılarak içilir ayrıca limon suyu ile gargara yapılır.

Reçete 5 Malzemeler.Ada çayı, Kekik, Isırganotu,Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 1 tutam adaçayı 1 tutam, kekik 1 tutam ısırgan  otu konur. kaynatılıp  süzülür. Günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.

Reçete 6  Malzemeler Okaliptüs yaprağı, su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya, 2 tutam okaliptüs yaprağı kon ur. Kaynatılır. buğusu solunur . Ayrıca:Boğaza Ebegümeci, Hatmi çiçeği, Ispanak,veya  kabak lapasıda sarılabilir. Günde 3 yudum ahududu şurubu içmekte faydalıdır.


BURUN TIKANIKLIĞI
Saman nezlesi ve Sinüzit’te görüldüğü gibi, başka bir hastalığın da belirtisi olabilir.
Burun tıkanıklığını gidermek için aşağıdaki reçeteler uygulanır.
Reçete 1 Malzeme:Papatya, su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya, 2 çorba kaşığı papatya çiçeği konur. Kaynatılır.Buharı derin derin solunur.

Reçete 2 Malzemeler: Hardal,Tohumu.
Hazırlanışı:1 Kahve kaşığı hardal tohumu dövülüp, toz haline getirilir. Azar, azar buruna çekilir.
Ayrıca kanallarını bastırılır veya alnın saçlarla birleştiği bölgede burun hizasına gelen nokta ovulur.  


BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları

Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3

Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.

BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :

Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.



Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında. 



Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.




Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.

Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.













Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.