13 Ekim 2014 Pazartesi

Pratik Sağlık Bilgileri-07 (Soğuk Duş)



SOĞUK DUŞ ARTILARI ve EKSİLERİ



Sıcak su ile banyo yapmayı seviyorsanız alışkanlıklarınız değiştirmeniz gerekiyor. Çünkü, soğuk su ile banyo yapmanın vücudumuza yararları sayılmayacak kadar çok.  Eski kültürleri incelediğinizde soğuk su ile duş aldıklarını fark edersiniz. Halen, Rusya ve Sibirya gibi bölgelerde buz içinde yıkanma gibi gelenekler devam ettirilmektedir. İşte,soğuk su ile duş almanın faydaları ;


Soğuk su vücudumuz ile buluştuğunda deri yüzeyine yakın olan kan damarları büzülür ve kan iç organlara doğru hareket ederek orada birikmeye başlar. Böylece organlarımızda ki kan oranı artar. Kan fazla miktarda oksijen taşır ve organlar oksijeni alırken, toksinleri de hızla atar. Kalbimiz çok daha iyi çalışmaya başlar. Vücutta hızlı bir yenilenme ve canlanma olmaya başlar.


Sıcak su ile banyo yaptığınızda cildiniz ve saçlarınız kurur. Çünkü, cildin yağlı ve nemli kalmasını sağlayan sebum tabakası sıcak su ile kaybolur. Buda cildin hızla kurumasına, saçların kırılmasına ve kepeklenmesine neden olur.  Ayrıca, sıcak su cilt gözeneklerini açar böylece havadaki toz ile gözenekler kapanmaya başlar. Tıkanmış gözenekler siyah nokta ve sivilcelenmeye neden olacaktır.


Uzmanlar özellikle erkeklerde daha etkili bir üreme sistemi için soğuk duş önermektedir. Testisler erkek vücudunda dışarıdadır. Çünkü, sperm vücut sıcaklığına dayanamaz ve ölür.  Eğer, sıcak su ile banyo yapma alışkanlığınız varsa sperm sayınız hızla düşecek ve yavaşlayacaktır. Özellikle sperm sayısı ile ilgili sağlık sorunlarınız varsa soğuk su ile duş almak ciddi düzelme sağlayacaktır.


Soğuk su ile duş alma sizin için imkansızsa, banyo yapmaya sıcak su ile başlayıp çıkmaya yakın soğuk su ile duş alabilirsiniz. Fakat, kalp hastası ve kalp ritim bozukluğunuz varsasoğuk su ile duş alma önerilmez. Eğer eviniz soğuk ve banyo sonrası soğuk bir alana geçecekseniz soğuk su ile duş almanıza gerek yoktur.

ZERRİNCE__




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.