27 Haziran 2015 Cumartesi

Hormonlar VE Etkileri


HORMONLAR  VE ETKİLERİ

Bu hormon tarafından üretilen  böbreküstü bezleri  böbreklerin üstleri  de  yalan  Normal olarak  küçük  bir miktar Adrenalin  üretilir  ve normal  kan basıncını  muhafaza edilmesine  yardımcı  olur.


Stres  durumlarında  ise, vücut  dahil olabilir  nerede mücadele  veya  uçuş  adrenalin  büyük  miktarda  çok  hızlı  üretilir ve  beden  üzerinde   önemli  bir  etkiye  sahiptir  

Adrenalin  Değiştirmek için  karaciğer  uyarak  kan şekeri düzeylerini  yükseltir  glikojen,  içine glikoz  Yağ  dokusu  kana  yağ  serbest  bırakmak  için  Nedenler  Kalp  hızını  artırır  Kaslara giden  kan akışını  artırır  Cilt ve bağırsakların  kan akışını  artırır  Cilt  ve bağırsakların  kan akışını  azaltır Bronşları  genişler.  



Tüm bu beden eylem  için  hazır demektir.  Ne yazık ki  günümüz  dünyasında,  İnsanlar stres muzdarip  ve  hiç  fiziksel  aktivite olur durumlarda  adrenalin  salımına neden olabilir


YENİ PENCEREDE GÖSTER  ANİMASYON  TAM EKRAN
C. ADH   

Kandaki  su miktarı  Aşağı yukarı  aynı diyet alınan  suyun miktarı  ve vücut  tarafından  kayıp  miktarı  ve vücut  tarafından  kayıp  Arasında bir  denge olmak zorunda  bu nedenle  her zaman  tutulmalıdır, ardterleme, buharlaştırma, dışkı  ve idrarda Bu   hormon aksiyonu ile  Elde  edilir.  


Anti diüretik hormonu  Say örneğin bir süre  hiçbir şey sarhoş  değil  veya  çok  terleme  oylandı  Beynin bir kısmı  hipotalamus  yeterli su  kanda olmadığını  tespit  eder  Hipotalamus    ADH bültenleri  hipofiz  bir mesaj gönderir. 

Böbrekler  kadar su  tasarruf  olmaz  ve  idrar  sulandırmak  hipotalamus  durur  ADH Hipofiz  ve üretim bir mesaj  gönderir. 

Böbrekler  kadar  su  tasarruf olmaz  ve idrar  sulandırmak
Ve daha  hacimli  hale gelir.  Kandaki  su seviyesi daha sonra ideal seviyeye doğru düşmeye  başlar. Bu  olumsuz  bir örnektir.  Kandaki  su seviyesi  de  geri  beslenme  ADH miktarı yükselir sağlar düşer. Kandaki  su  seviyesi de  geri  beslenme  ADH miktarı  düşer sağlar yükselir. 



BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kemik Erimesi (Osteoporoz) Tedavi Şekilleri








Kemik Erimesi Hastalık Teşhisi











Diş Sağlığı ve Korunması






Aloe - Vera Faydaları








Pratik Faydalı Bilgiler - Ev Eşyaları için.










Pratik Faydalı Bilgiler - Lekeler vs.







Çay - Bal - Dereotu faydaları











Hormonlar ve vücut üzerinde etkinlikleri









Mucize meyva Böğürtlen ve Yararları






Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.