SAYISIZ YARARLARIYLE TRABZON HURMASI
Birçok vitamin türünü içeren Trabzon hurmasının sağlık açısından önemli bir meyve olduğunu belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen edebiyat fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi profösör doktor Asım Kadı oğlu Trabzon hurmasının Diospyros kaki dünyada iyi bilinen, üzerinde çok araştırma yapılan bir bitki türü olduğunu belirtti.
Trabzon hurmasının meyvelerinin olgunlaşmadan yenil e memesi, olgunlaştığında ise yumuşaması ve muhafaza ömrünün azalmasının tüketim ve pazarlamasındaki önemli sorunlar olduğunu ifade eden kadıoğlu Trabzon hurması olarak bilinen bu meyve türünün üretimi özellikle İsrail'de çok yaygınlaşmıştır. Bu meyve, birçok vitamin türünü İçermesi nedeniyle sağlık açısından önemli bir meyvedir.
FAYDALARI
Kalp damar ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır.
Kansızlıkta ve A, B,C vitaminlerini ihtiva ettiğinden dolayı da vitamin eksikliğinin tedavisinde kullanılır.
Hurma devamlı yenildiğinde ishal gidericidir.
İştah açar, İştahsızlık gastrit ve mide ile ilgili hastalıklarda fayda sağlar.
Bağırsak iltihaplarının tedavisinde fayda sağlar.
Hurmanın yaprakları kaynatılarak saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir.
Antioksidanlardan zengin olması sebebiyle kanserden korunmak önemli bir yeri vardır
Safranın hararetini teskin eder.
Konuk Yazar Zerrince__
Tweetle
Bizi Takip Edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder