14 Ekim 2014 Salı

Pratik Sağlık Bilgileri-10 (Çözümler)


SAĞLIK KONUSUNDA UFAK TEFEK AĞRILAR ve İSTENMEYEN HALLER

Bazen başımıza beklenmedik anlarda beklenmedik olaylar gelir. Elinize kıymık batar, şeytan tırnağı çıkar ya da ayaklarımız kokar. Bu durumlarda doktora gidecek durum yoktur ama yapılacak basit uygulamalar ile sorunların üstesinden gelinir.


Parmağınıza kıymık batarsa ; Kıymık batması tehlikeli bir durum değildir fakat rahatsızlık verir. Bu tip bir durumla baş başa kaldığınızda yapılacak çok basit bir uygulama var. Kıymığın battığı yere bir iki dilim olgun muz koyun. Bir bandaj ile sarın. Muzun içinde ki çeşitli enzimler ve kimyasallar kıymığın deriden çıkmasını sağlayacaktır.


Burnunuz tıkalıysa ; Gece burnunuz tıkandı ve evde bir damla yok o zaman yapılacak çok basit bir uygulama var. Bir bardak ılık suya yaklaşık 1 kaşık tuz dökün. Bu suyu burnunuza çekin ve geri bırakın. Tuzlu su tıkalı olan burun damarlarını açarak burnu rahatlatır.



Kas krampları Ve ağrıları yaşıyorsanız ; Nemli bir havluyu mikrodalgada bir süre tutun. Havluyu kasların ağrıdığı ya da krampın girdiği yere koyun. Bu sizi bir süre rahatlatacaktır. En azından aldığınız ağrı kesici işe yarayıncaya kadar ağrı kesilir.



Terlediyseniz; Terlediniz ve evde değilsiniz bu durum çok can sıkıcı olabilir. Hemen bir tuvalete girin. Havlu kağıt ile koltuk altlarınızı silin ve antibakteriyel sabun ile o bölgeyi silin. Sonrasında havlu kağıt ile iyice temizleyin.


Parmaklarda şeytan tırnağı çıkarsa; Tırnaklarınızı tuzlu su ile ovalayın. Elinizde ki şişlik azalacak ve enfeksiyon kapmayacaktır. Yalnız bu işleme 2-3 gün kadar devam edin.
Öksürük krizine girerseniz; Ani bir öksürük krizi yaşarsanız bir şekeri ağzınıza alın yavaş yavaş emin. Öksürük krizi geçecektir.


Başınız ağrıyorsa ; Baş ağrınız çekilmez bir hal aldıysa, hemen bir kovanın içine sıcak su koyun ve ayaklarınızı kova içinde 20 dakika kadar tutun. Başınızda toplanan ve basınç yapan kan, ayaklara doğru hareket edecek ve baş ağrınız geçecektir.


Nefesiniz kötü kokuyorsa ; Hemen 1-2 bardak su için ve bir miktar maydanoz çiğneyin. Maydanoz içinde ki kimyasallar, nefes kokusunu hızla temizler.


ZERRİNCE__




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.